Mi a NeuroNevelés?

Agyfejlődésen alapuló nevelés

A legújabb agykutatásokra épülő segítség 0-6 éves gyermekek szüleinek, nevelőinek. Szakszavak nélkül, könnyen érthetően, a mindennapi életben jól használhatóan, érdekesen.

Hiteles tudás

Tudományos felfedezéseken alapuló

Fejlődést hozó

Kipróbált, a gyakorlatban tesztelt

Család barát

Az egész családot figyelembe vevő

Online segítség

A videós, képes és írásos agyagok

Mi a NeuroTorna?

A NeuroNevelés egyik eszköze

Olyan játékos gyakorlatok, mozgások tárháza, amelyek segítik a mozgás- és az idegrendszer érését, a különböző agyterületek fejlődését, összehangolódását, a csecsemőkori reflexek gátlását, a szükséges készségek, képességek kialakulását.

Mindezt megannyi a néphagyományokból fennmaradt mondókával, dallal, ügyesítő feladatokkal, játékosan, élvezetesen

 

Fodor Virág

A NeuroNevelés megálmodója

Egy nap úgy mutatta be a férjem röviden, egy szóval összefoglalva a képesítéseim és a munkám: neveléskutató. Ez a szó valóban jól összefoglalja, amit csinálok, hiszen nap mint nap kutatok, kísérletezem, fejlődöm és segítek másoknak is fejlődni. Keresem az új tudományos eredmények gyakorlati hasznosítását. Hiszen mire a sok tudomány, ha csak papíron szép? Márpedig valóban ott a rengeteg tudás, ám nehezen ér el a szülőkhöz a mindennapokba. Egyrészt lassan adják ki az új kutatási eredményeket, másrészt a legtöbb angolul van, tarkítva latin kifejezésekkel, szárazon és elméleti síkon. Harmadrészt pedig attól, hogy elolvassuk, nem mindig egyszerű a gyakorlatban használni. Hiszen a gyermekeink feladják nekünk a leckét, nem igaz? Ezért azon munkálkodom, hogy a hasznos információk valamennyi családhoz eljussanak érthetően és segítsenek, amiben kell.

Miért jött létre ez a weboldal?

Számos családnak segítettem már a környezetemben és szeretnék még több családhoz eljutni az online téren keresztül. Hiszem, hogy ezek a tudásmorzsák, amivel szolgálhatok, másoknak is legalább annyi segítséget nyújtanak majd, mint a mi családunknak.

Így indult a www.neuroneveles.hu oldal története. Remélem hasznát veszed az itt tanultaknak és könnyebb, élvezetesebb, vidámabb lesz velünk a gyermeknevelés.